Opening Wandel- en struinroute Mooi Appeltern

Op zondag 4 november 2018 wordt, na een lange voorbereidingstijd, Wandel- en struinroute Mooi Appeltern geopend. De opening vindt plaats bij dorpshuis De Schuur en door de burgemeester en Masja van Ingen, projectleider Groen van de gemeente West Maas en Waal. Het informatiebord over de route wordt onthuld en tevens zullen zij als eersten met een laars hun afdruk op het asfalt achterlaten.

De route bestaat uit twee rondwandelingen, die met elkaar verbonden kunnen worden tot een totale lengte van 10,3 km. Het betreft een blauwe route, die het meest gericht is op het struinen en een gele route, die in samenwerking met Uiterwaarde ontwikkeld is en voornamelijk over de openbare weg loopt, door de Heerlijkheid of aan de teen van de dijk. De route kent twee startpunten, voorzien van informatiebord en parkeergelegenheid; bij De Schuur en boven op de dijk bij de ingang van de Heerlijkheid.

Deze zondag zijn er allerlei activiteiten onderweg gepland (gericht op kinderen) op de blauwe route. Deze eindigt bij de Loswal waar een feestelijk tintje zal zijn met muziek en een broodje met wat te drinken. Voor proviand onderweg wordt gezorgd. Kinderen starten daarom met het maken van een knapzak voor het verzamelen van die versnaperingen.

De blauwe route is 4,6 km en loopt voor een deel langs water. Er is een pad gemaaid, maar laarzen of wat stevige schoenen is wel aan te bevelen. Dus de wandeling zal voor hele kleine kinderen niet geschikt zijn. Ze zouden wel bij de opening aanwezig kunnen zijn en een stukje van de route kunnen lopen door de Moringerwaarden. Ook kunnen die kinderen naar de Loswal komen, waar we de eerste wandelaars vanaf 11.30 uur verwachten.
struinroute

flyer wandel  en struinroute mooi appeltern

Alphen | Altforst | Appeltern | Boven Leeuwen | Dreumel | Maasbommel | Wamel

Webdesign & Development: Cross Media Creations © 2017 Dorpsplatformen West maas en Waal